Home | Biografie | Activiteiten | Wap | Peter Pol | Links | Contact | Gastenboek

 

                                                                        Algemeen

22/10/1949  ..... 1m90 ......  90 kg  .....   blond  ..... blauwe ogen

Reeds op zeer jeugdige leeftijd bezig met "toneeltjes ... gedichtjes op school". In turnen én voordragen absolute primus van de klas.

Vanaf 13 jaar aangesloten bij toneelkring Arlecchino te Lier. Bezeten van toneelspelen.

Diploma onderwijzer behaald in 1969.

Alleen toneelspelen en alles wat ermee gepaard ging was nog boeiend. Doch geen sprake van een acteursopleiding. Moeder: "Theater is voor zottekes."

Eén jaar les gegeven in een kleine parochieschool. Zeer ouderwetse bedoening allemaal. Na één schooljaar beslist om dat niet verder te doen en het over te laten aan mensen die dat beter kunnen en liever doen.

1970-1971:  legerdienst.

1971 tot 1973: bediende bij een verzekeringsmaatschappij.

1973 tot 1979: zelfstandige verkoper in de hoop ooit gevraagd te worden voor een rol te spelen in één of andere beroepsproduktie. Als zelfstandige kon ik werken en vrije tijd nemen wanneer ik wou. Ook een uitstekende tijd om mensenkennis op te doen, wat het vak van acteur tenslotte toch behelst.

In 1979 was het eindelijk zover. Een rol in het ondertussen ter ziele gegane Ankerruitheater. Van het één kwam het ander, en in 1980 definitieve overstap naar het beroepstheater. Eindelijk kon ik naar het gemeentehuis om op mijn groen paspoort van weleer mijn beroep te laten veranderen van 'bediende' in 'toneelspeler'. Een onvergetelijke ervaring!

Begonnen in het EWT-Theater om daar tussen het  verslepen van decors enkele flutrolletjes te spelen. Het jaar daarop een eerste keer in Antwerpen een klein beetje opgemerkt in datzelfde Ankerruitheater met de creatie van het fantastische stuk "De Caraïbische Zee" (René Verheezen). Driemaal hernomen - 70 voorstellingen- stampvolle zalen. Een droom!

1981 tot 1989: free-lance in diverse gezelschappen + ettelijke kleine opdrachten voor de BRT. 

Tijdens deze periode ook eerste vrije produktie "Abraham en Samuël". (150 voorstellingen + captatie door de BRT) en tweede vrije produktie "De Dienstlift". (120 voorstellingen - gigantisch lachsucces)

1989 tot 1994: Koninklijk Jeugdtheater te Antwerpen. Leuke tijd (Annie - Scapin - Junglebook - Gulliver - ..... ) maar na vijf jaar spelen voor kinderen was het voldoende.

1994-1995: KVS-produktie met Franz Marijnen.

Die periode was ook het begin van een intense en prettige samenwerking met Theater Paljas (www.paljas.be). SCHROOM (180x) en het weergalloze lachsucces DE WERELDKAMPIOEN (322x), beiden gebaseerd op verhalen van de grote Roald Dahl. Ook GILBERT EN GILBERTE, BLAUWDRUK, REISPAP, DE DIENSTLIFT, UITGEWIST en DAAR STA JE DAN kwamen aan bod. Ook regie’s van VRIENDINNEN, VETTEN EN KOLLIDRATEN, SALON BRIGITTE en AMERIKA. 

1995: auditie's voor een nieuwe soapserie op de BRTN: "THUIS".  Meegedaan ... en prijs! De rol van Frank Bomans. Nu reeds het zeventiende seizoen en nog steeds een hele toffe job.

2005: ik wil per se een hond. Dat vergt tijd en verantwoordelijkheid. De agenda wordt sindsdien bepaald door het hebben van een hond.

Ondertussen veel columns geschreven, die verzameld werden in twee boeken: ongePOLijst (2009) en Dierbaar (2011) met lezingen in gans Vlaanderen tot gevolg.

In oktober 2012 verscheen mijn derde boek 'KONINGSWENS'. Een verhaal over geboorte en dood. De tekst van mijn monoloog 'UITGEWIST' (over de ziekte van Alzheimer) incluis.

                                         

                                                      

                                                                 ====================